Full tillgänglighet trots att vi inte träffas fysiskt

I dessa annorlunda tider ersätter vi alla våra fysiska möten ute hos er med hjälp av tillgänglig modern teknik. Vi är alla på Kartongbolaget uppkopplade via bl a Microsoft Teams, så det går alldeles utmärkt att boka upp din egen tid för ett kreativt möte.

 

På bilden ser du Jessica Bergman, vår förpackningsdesigner som är fullt upptagen i ett spännande projekt. Självklart fungerar telefon, Skype och allt annat också, du väljer sättet att kommunicera, vi lovar massor av kreativitet.

Empack 2019 - Meet the future of packaging

Du är varmt välkommen till oss på Kartongbolaget i monter F:15, Packaging Innovations på Kistamässan den 2-3 oktober. Där kan du tillsammans med oss titta på befintliga förpackningslösningar, skissa på nya och finna just Din förpackning.

 

Detta är den  enda mässan i Norden 2019 som till 100 % fokuserar på den senaste utvecklingen inom branding och marknadsföring genom förpackningar.

En mötesplats där du hittar nya trender och teknik, innovativa och smarta material och design som får dina förpackningar att sticka ut i såväl butikshyllan som online. Självklart hjälper vi dig. Besök oss gärna på Packaging Innovations 2019.

 

Varmt välkommen!

Ny medarbetare - välkommen Jessica

Vi stärker organisationen ytterligare och välkomnar Jessica Bergman. Jessica kommer att jobba med förpackningsdesign och innesälj, och har tidigare jobbat 14 år på Tetrapak. I nästa nyhetsbrev kommer en utförligare presentation av vår nyaste kollega.

 

Välkommen till Kartongbolaget Jessica!

 

Ett monster kommer lastat med, vadå?

Vår förpackningstävling i förra nyhetsbrevet gav oss vinnaren av 10 kg godis. Vi kunde inte låta bli att förpacka detta söta i något mindre söt (kanske). Hos Tremi kommer nu 5 st digitaltryckta och individualiserade monster flytta in och med i bagaget finns så klart de utlovade gotterna. Grattis önskar vi från Kartongbolaget!

 

 

Vi utökar vår personalstyrka

Vi startade upp sista inflyttade tryckpressen på Knut Påls väg 3, månadsskiftet mars/april i år. I samband med vår flytt har vår orderkorg fyllts på, sommarens månader har hunnit svepa förbi, vi har "bott" in oss lite mer och parallellt har vi  arbetat med att tillföra ytterligare kompetenta, goa och kreativa arbetskollegor.

 

Med utökad personalstyrka möter vi an vår ökade produktion. Vi vet att du som kund fått vänta längre på dina produkter och vi jobbar med utökade skift och ny produktionsplanering för att komma i balans. Tack för din förståelse under tiden vi trimmar produktionsflödet.

 

Glädjande presenterar vi våra nya "Kartongbolagare"

 

Jim Johanesson - Försäljningschef, jim.johannesson@kartongbolaget.se, 042-4959863

Mattias Wikander - Produktionschef, mattias.wikander@kartongbolaget.se, 042-391238

Emma Persson - Förpackningsdesigner/Konstruktör, emma.persson@kartongbolaget.se

Emil Jarl - Limoperatör, lim@kartongbolaget.se

Kim Nilsson - Limoperatör, lim@kartongbolaget.se

Ulf Kiuru - Tryckoperatör, press@kartongbolaget.se

Patrik Uppman - Tryckoperatör, press@kartongbolaget.se

Daniel Bengtsson - Limoperatör, lim@kartongbolaget.se (ej med på bilden)

 

VARMT VÄLKOMNA HELA GÄNGET!

Förestående flytt

Sedan 1970 har vi varit starkt förknippade med idylliska Allerum strax utanför Helsingborg. Med allt spännande som nu händer internt, samt behovet av ytterligare produktionsplats, kommer vi nu efter alla dessa år att flytta. Bolagets ägare Joakim Johansson förklarar det som ”…ett mycket svårt beslut, men var sak har sin tid. Kartongbolagets ambition har alltid varit att utvecklas tillsammans med sina kunder, och nu har vi hittat lokaler i Helsingborg, där vi kan fortsätta att utveckla tillsammans med er. Målet är fortsatt att bli Skandinaviens flexiblaste förpackningspartner”.

 

Från dagens knappt 2000m2 kommer vi nu ha tillgång till 3600m2 i lokaler som är perfekt anpassade till vår produktion, och med förbättrad logistik både internt och externt. Flytten kommer först att ske under 4:e kvartalet 2018, och vi kommer att hålla er uppdaterade fram tills att flyttlasset går. Vi är enormt glada och förväntansfulla över detta för bolaget stora steg.

 

 

Plastpallar för miljön

Då flera av våra kunder efterfrågat att vi ska leverera våra förpackningar på plastpall kommer vi nu att ansluta oss till Svenska Retursystem (SRS) för hantering av dessa pallar.

 

Självklart erbjuder vi detta till alla kunder som är intresserade. Hör av dig till oss, så tillgodoser vi dina intressen.

Föreningsförsäljning a´la Kaffepengen

En av våra kunder i Stockholm, Kaffepengen AB har tagit det individualiserade trycket ytterligare ett steg längre. Man erbjuder respektive lag sitt eget tryck på förpackningarna, enligt Rikard Södergren höjer det verkligen värdet på respektive kartong.

 

Igenkänningsfaktorn blir hög och mottagaren slänger nog inte bilden, när någon man känner pryder framsidan.

Mitt ibland alla namn - finns kanske mitt?

Vi har under senaste året förmedlat möjligheterna med vår digitaltryckpress. Att individualisera enskilda förpackningar är lätt tack vare den nya tekniken.

 

Delicato, snyggaste festen någonsin

Delicato bakverk AB bestämde sig för att uppmärksamma sina medarbetare för deras insats under 2017, som lett fram till vinst för bolaget! Alla medarbetare fick varsin original Delicatoboll förpackning med "sitt" namn på framsidan. Här har vi ett gyllene exempel på att personifiera förpackningarna. Häftigt tycker vi  och personalen på Delicato..

 

 

Nu ökar vi "trycket"!

Niklas är vårt senaste tillskott på trycksidan. En superspecialist på offset tryckning. Niklas jobbar tillsammans med Johan vid vår XL 75 Heidelberg och detta team beskrivs bäst:

- erfarna, trygga, noggranna och handlingskraftiga.

 

Du har varit anställd sedan årsskiftet – vad är vi bra på?

- Jag tycker orderflödet är välplanerat. Företaget jobbar på att hålla maskinparken modern och sammanhållningen i personalen är kanon.

 

Niklas, vilken är din främsta egenskap som person om du själv får fundera?

- Främsta egenskapen är nog att jag är nyfiken på att lära mig nya saker.

Varmt välkommen till oss på Kartongbolaget!

 

 

 

Äntligen är vi FSC ®-certiferade!

Inget är viktigare än miljön, både i nutid och förstås i framtiden. Vi på Kartongbolaget ser kontinuerligt över hur vi kan bidra till att vår planet blir en bättre plats, nu senast genom att bli FSC® certifierade. FSC® står för Forest Stewardship Council® och är ett världsomspännande ideellt initiativ för att alla delar i förädlingsprocessen från träd till kartong, ska verka för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

 

Certifierade företag följer FSC®:s regler (standarden) för skogsbruk och spårbarhet. De som följer reglerna får märka sina produkter med FSC®:s varumärke. FSC®-märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, d v s ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Något vi verkar för på Kartongbolaget.

 

Finsmakeriet i Bollnäs...

...kontaktade oss och bad om vår hjälp att förpacka deras senaste produktkategori, delikat choklad som skulle packas i en serie förpackningar som ligger i linje med deras berömda pepparkakor.

 

Resultatet blev en väldigt nöjd ägare och snyggaste förpackningarna! Se bilden och imponeras av hur lika våra förpackningar är pepparkaksburkarna färgmässigt. Digitalt tryckta så klart. Petra som äger bolaget är väldigt nöjd!

Sköna Ting i digitaltryck

För ett par månader sedan började vi ett konceptuellt samarbete med Sara Enzell på Sköna Ting i Stockholm. Målet var att utveckla snygga presentförpackningar i passande set om 4 olika storlekar.

 

Tillsammans skapade vi lämpliga, staplingsbara storlekar och tack vare vår digitaltryckpress kan Sara nu variera trycket oändligt. Sara som specialiserat sig på tidlösa designer och gammaldags tryck är väldigt nöjd och kommer att utveckla flera designer framöver

 

Testar Fast Track

Nu är vi igång med vår nya superflexibla tjänst, som innebär små upplagor med minimal leveranstid. Här ser du en av våra standardförpackningar som Klackabackens mikrobryggeri  använt till sina snygga förpackningar. Det finns flera olika möjligheter för dig att få en snabb leverans som matchar just ditt behov.

 

Ett annat exempel på vår flexibilitet är när det Stockholmsbaserade framgångsrika reklamföretaget kontaktade oss med blixtsnabb förfrågan på onsdagen och på fredagen skickade vi färdigtryckta och perfekt utskurna digitalprover till huvudstaden.  12 olika förpackningar trycktes digitalt där dessa skulle användas inför avgörande beslut av bolagets fokusgrupper. En klar fördel att kunna ha konkreta förpackningar att utgå ifrån när stora beslut som dessa ska tas.

Joakim berättar

25 Oktober

Låt oss välkomna dig som läsare att följa med in på Kartongbolaget och träffa några av oss.

 

Din guide och berättare är Joakim Johansson, VD på Kartongbolaget och 3:e generationens ägare.

 

En film som ger dig en inblick i vår värld - varmt välkommen att klicka på bilden för att komma till filmen.

 

 

Digitalisering var på flera föreläsares läppar under Empackmässan

10 Oktober

Kartongbolaget lanserade till Empackmässan digitaltryckta give-aways. Vi ville visa vilka fenomenala möjligheter den digitala världen erbjuder dig som kund.

 

Möjligheten att kunna variera, numrera, personifiera, testlansera och varför inte köra en limited edition. Detta är bara några av anledningarna till varför det kan vara intressant för dig att fråga oss mer om hur vi kan skapa förutsättningar för dig och din förpackning.

 

Tittar du noga ser du vår bruna älg mitt i bilden - den går att trycka på i botten och ur baken ploppar det ut salta älgkulor...lite coolt tycker vi!

Årets coolaste

30 September

.Vi fortsätter på jultemat och presenterar ännu en go'bit som körts i vår produktion nu i höst. Haupt Lakrits har tillsammans med oss tagit fram en adventskalender med extra allt. Lådan har ett inrede med 23 små smakprovsrör och en burk lakrits till julafton för alla i släkten att dela på. Lådan är helsvart och logotypen är endast partiellt lackerad vilket ger ett anonymt, spännande och lyxigt intryck. Sleeven där trycket är anpassat med exakt precision kan tas av och lådan kan användas till annat, exempelvis som  presentförpackning.

Du når oss här!

Kartongbolaget i Hälsingborg AB

(+46) 42 39 12 30

 

info@kartongbolaget.se

Knut Påls väg 3

256 69 Helsingborg

 

Vill du lägga order?

Skicka din beställning till order@kartongbolaget.se

Vill du beställa dentalkartonger gör du det här!

För att kunna gå vidare med er order behöver vi få information om antal och med eller utan inrede samt dina kontaktuppgifter.

Logga in

Vi är stolta över våra certifikat!