Även om det har hänt massvis när det kommer till maskiner och teknik sedan 1944, så är vi idag stolta över att det fortfarande är samma familjära entreprenörsanda och fixarmentalitet som genomsyrar verksamheten som det var när Stig Björk en gång startade Kartongbolaget.

Älgen kom till på Stigs tid då det var en kund

som gick i konkurs och därmed inte kunde

betala sina skulder. Istället sa han att

Kartongbolaget får ta vad de vill av hans

ägodelar. Då kunden var konstnär och

skulptör valde Kartongbolaget bland

annat denna älg som stod i hans trädgård.

Älgen placerades framför vårt rosa hus

och blev ett riktmärke för Allerum.

 

1944

Startade Stig Björk Kartongbolaget i Hälsingborg, som det hette då. Med flera års erfarenhet som stansformsbyggare i den grafiska branschen så ville han testa sina vingar och ta ett eget totalt ansvar för kunden. Vi växte ur våra lokaler inne i Helsingborg och 1970 flyttade vi ut till våra nuvarande lokaler i Allerum. Trots kraftigt ökad omsättning finns vi kvar på samma adress men numera har vi drygt 3500 kvm perfekt anpassade för vår verksamhet.

 

Sedan 2008 drivs företaget av Stigs barnbarn Joakim Johansson, dessförinnan var det pappa Torsten och mamma Aino som stod vid rodret.

Miljö och kvalitet

På Kartongbolaget är vårt engagemang i miljö- och kvalitetsarbetet viktigt. Vår personal är integrerad i arbetet och aktiva i sökandet efter förbättringar. Vi lägger stor vikt på att ta hand om maskinparken genom förebyggande underhåll, genomför miljöronder samt riskbedömningar.

 

FSC® Forest Stewardship Council

Verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom certifieringssystemet FSC ®

 

Skogen ger oss rent vatten, frisk luft och bidrar till att bromsa den globala uppvärmningen. Den ger mat, medicin och viktiga naturresurser som timmer och papper. Vi är aktivt med och bidrar till detta genom att ha erhållit spårbarhetscertifikat för FSC® (licenskod C137074).

 

Med spårbarhetscertifieringen visar vi att träråvaran kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk och har ett kontrollerat ursprung. Du som kund kan välja att märka dina förpackningar med FSC® loggan, som då påvisar träråvarans kontrollerade ursprung – ett sätt att visa ditt ansvar och engagemang.

 

• Se vårt certifikat här-> Certifikat FSC® Chain of Custody (engelska)

• Läs mer om vad innebär spårbarhetscertifiering innebär här!

ISO Internationella Standardiseringsorganisationen

Vi tar vårt ansvar genom att jobba aktivt med våra ledningssystem för kvalitet - ISO 9001 och för miljö - ISO 14001. Detta ger oss bästa förutsättningarna att dagligen kunna sträva mot ständiga förbättringar, för att fortsätta hålla oss i framkant inom förpackningsvärlden.

Se ISO certifikatet här -> Certifikat ISO 9001 samt 14 001 (svenska/engelska)

 

 

Dataskyddsförordningen - GDPR

Nu är den nya EU- förordningen, *General Data Protection Regulation, GDPR på plats. I länken nedan finner du information gällande vår policy kring personuppgifter. Din integritet är viktig för oss och vi på Kartongbolaget ansvarar för de uppgifter som du som kund och/eller leverantör lämnar till oss.

Kartongbolagets integritetspolicy finner du här -> Integritetspolicy för kund och leverantör

 

 

Trippel-AAA Högsta kreditvärdighet

Vi är ett av 117 företag av Sveriges totalt 498 189 aktiebolag som har högsta kreditvärdighet enligt Bisnodes kreditvärderingssystem sedan starten 1992. Detta är ett kvitto på att vi är ett välmående företag, som under dessa år blivit bedömda på många olika punkter som t ex företagets soliditet, tillväxt och betalningsförmåga. Något som ger dig som kund en trygghet i vår affärsrelation.

 

FTI Förpacknings- och Tidningsinsamlingen

Vi har sedan länge varit anslutna till FTI, vars uppgift är att se till att förpackningar och tidningar i Sverige samlas in och återvinns.

Läs mer på: http://www.ftiab.se/85.html

Se FTI anslutningsbeviset här ->Anslutningsbevis FTI (svenska)

See the FTI certificate here -> Anslutningsbevis FTI (engelska)

 

 

Vi är svårslagna inom kartongsegmentet

Här i Allerum har vi skapat en totalintegrerad och kundfokuserad organisation, som brinner för att hjälpa dig.

I vår moderna fabrik kan vi idag producera små unika serier om tiotal upp till serier om miljontals förpackningar – helt enligt era önskemål. Primärt jobbar vi med alla typer av solidkartong och vi har möjlighet att trycka alla färger, lacker och effekter som du önskar. Vårt fokus på Kartongbolaget är att tillsammans med dig lösa dina förpackningsbehov.

Du når oss här!

Kartongbolaget i Hälsingborg AB

(+46) 42 39 12 30

 

info@kartongbolaget.se

Knut Påls väg 3

256 69 Helsingborg

 

Vill du lägga order?

Skicka din beställning till order@kartongbolaget.se

Vill du beställa dentalkartonger gör du det här!

För att kunna gå vidare med er order behöver vi få information om antal och med eller utan inrede samt dina kontaktuppgifter.

Logga in

Vi är stolta över våra certifikat!